Hrvati na Europafestu u Freiburgu

2 min čitanja

Hrvati su nastupili pod pokroviteljstvom Njemačko-hrvatskog društva Freiburg. Tema je bila “2015. – europska godina za razvoj” uz motto: „Naš svijet, naše dostojanstvo, naša budućnost“. U pripremu i izvedbu cijeloga događaja bili su uključeni Renata Jakić, Marija Galjer, Mihaela Božić, Denis Čičak, Elena Knežević i Andrej Matišić

U Freiburgu je u 9. svibnja održan Info-Point Europa- Europafest na kojemu su se predstavili i Hrvati iz Freiburga. Hrvati su nastupili pod pokroviteljstvom Njemačko-hrvatskog društva Freiburg. Tema je bila “2015. – europska godina za razvoj” uz motto: „Naš svijet, naše dostojanstvo, naša budućnost“. Cijeli se projekt održao pod pokroviteljstvom Grada Freiburga, a svečanost je otvorio ministar grada za kulturu, socijalna pitanja i integraciju Ulrich von Kirchbach.
Svoje nove projekte predstavile su brojne organizacije i institucije iz Freiburga. Govorilo se o europskoj politici i odnosu prema izbjeglicama, akcijama humanitarnih pomoći, potpori pri katastrofama diljem svijeta, te projektu obrazovanja u Europi.
Na informativnim štandovima na poznatom freiburškom trgu Kartoffelmarkt Njemačko-hrvatsko društvo pod vodstvom Renate Jakić je ponudilo raznovrstan program. Pod nazivom „Europa za sva čula i osjetila“ program je obuhvatio susrete, razgovore, informacije, glazbu te igru i veselje.Također, Njemačko-hrvatsko društvo je predstavilo i svoj novi projekt – pomoć djeci bez roditelja i roditeljske skrbi, koja su smještena u SOS dječjem selu u Ladimirevcima u Slavoniji.
Marija Galjer i Mihael Božić su predstavili akciju humanitarne pomoći, koju su inicirali i proveli u vrijeme poplava u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Uz informacije i brošure koje su se mogle dobiti na štandu predstavio se i tamburaški orkestar Hrvatske katoličke misije Freiburg.
U pripremu i izvedbu cijeloga događaja bili su uključeni Renata Jakić, Marija Galjer, Mihaela Božić, Denis Čičak, Elena Knežević i Andrej Matišić.
(Fenix Magazin)

 
Podijeli ovaj članak
Skip to content