Hrvati iz Australije u Gradišću

1 min čitanja

Folkloraši Lada iz Geelonga se od 27. lipnja nalaze na europskoj turneji. Društvo je pohodilo i Gradišćanske Hrvate i predstavilo hrvatske pjesme i plesove u Mjenovu. Nastupili su zajedno s Glazbenim ansamblom Trešnjevka iz Zagreba i školskim orkestrom Panonci

HKUD Lado Geelong iz Australije se od 27. lipnja nalazi na europskoj turneji. Društvo je pohodilo i Gradišćanske Hrvate i predstavilo hrvatske pjesme i plesove u Mjenovu. Nastupili su zajedno s Glazbenim ansamblom Trešnjevka iz Zagreba i školskim orkestrom Panonci. Do nastupa je došlo na inicijativu društva Trešnjevka, kazala je voditeljica Panonaca Gizela Čenar.
Černar više od 20 godina poznaje Tihomir Zlatića, voditelja zagrebačkoga Glazbenoga ansambla Trešnjevka, Tihomira Zlatića, koji svako ljeto mjesec dana vježba s HKUD-om Lado u Australiji.
HKUD Lado osnovan je 1972. , a na Zlatićevu inicijativu su 1997. stvorili novi orkestar, počeli sakupljati tambure i proširili repertoar, kazao je predsjednik Florio Škratulja. HKUD Lado ima na programu osam koreografija iz Hrvatske, a dosad je izdalo CD „Zvona našeg grada“. Svoju turneju Lado će okončati 15. srpnja u Konavlima.
(Hrvatska redakcija ORF-a)

  
Fotogalerija 

Podijeli ovaj članak
Skip to content