HRT-ova serija Dubrovnik: Republika u 47 zemalja

2 min čitanja

Serija će se na Viasat History kanalu prikazivati u 47 zemalja svijeta: od Rusije i Poljske, preko Turske, pa sve do afričkih zemalja

Emitiranje šestodijelne igrano-dokumentarne serije ‘Dubrovnik: Republika’, koju je Viasat World otkupio od Hrvatske radiotelevizije, počinje 3. svibnja na Viasat History kanalu.

Serija će se prikazivati u 47 zemalja svijeta: od Rusije i Poljske, preko Turske, pa sve do afričkih zemalja, svake srijede u 21:00 sat.

‘Dubrovnik: Republika’, autora Božidara Domagoja Burića, otkrit će gledateljima zanimljivosti vezane uz period dubrovačke nezavisnosti. Tako će se moći saznati kako je Dubrovnik postao poznat po diplomaciji, s kim je sve održavao dobre trgovačke veze, zašto su dubrovačke krčme bile jedne od najživopisnijih mjesta u Europi i tko su bili najznamenitiji Dubrovčani o kojima i danas pričaju u svijetu, ističe se u najavi serije.

Na seriji ‘Republika’ radilo je gotovo tisuću suradnika, sašivene su stotine prekrasnih kostima, kombinacijom scenske gradnje i najsuvremenije računalne tehnologije izgrađene su stotine povijesnih interijera i eksterijera, uprizorene su drevne bitke, a sve u jednome cilju: ponuditi hrvatskim i stranim gledateljima vrijedno obrazovno i umjetničko štivo kako bi na najbolji mogući način upoznali povijest dragulja hrvatske i svjetske povijesti.
Scenarist je i redatelj serije Božidar Domagoj Burić, izvršna producentica Marija Kosor, montažer Dubravko Prugovečki, direktor fotografije Branko Cahun, kostimografkinja Jasna Zvonković, skladatelj Božidar Domagoj Burić, a majstorica maske Snježana Gorup.
(tportal.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content