Hodočašće Hrvata Gospi u Birnau

1 min čitanja

U ime HKM Singen-Villingen, koja je organizator ovog hodočašća, riječi zahvale prioratu i ocima cistercitima na gostoprimstvu kroz više desetljeća izrekao je fra Dinko Grbavac, voditelj misije te je zaželio dobrodošlicu predslavitelju ovog hodočašća fra Stjepanu Neimareviću, dušobrižniku za Hrvate u Zürichu iz susjedne Švicarske

Po 43. put na zadnju nedjelju u mjesecu svibnju – Birnauuom su odzvanjali zvuci „Zdravo Djevo, Kraljice Hrvata!“. U ime priorata hodočasnike je pozdravio pater Bruno Metzler o. cist želeći da i „ovo hodočašće bude izvor snage svakom pojedincu koji je danas došao na zavjet Majci na Birnau“.
U ime Hrvatske katoličke misije Singen-Villingen, koja je organizator ovog hodočašća, riječi zahvale prioratu i ocima cistercitima na gostoprimstvu kroz više desetljeća izrekao je fra Dinko Grbavac, voditelj misije te je zaželio dobrodošlicu predslavitelju ovog hodočašća fra Stjepanu Neimareviću, dušobrižniku za Hrvate u Zürichu iz susjedne Švicarske.
Svečanom ozračju je uvelike doprinio i misijski zbor pod ravnanjem pastoralnog suradnika i orguljaša Darija Mrnjavca. Nakon slavlja hodočasnici su ostali okupljeni oko bazilike te sudjelovali na svibanjskoj pobožnosti – zadnjoj u ovoj godini u bazilici.
(laudato.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content