HKM Ingolstadt proslavila blagdan svoga patrona

2 min čitanja

Uz župnika don Matu Križić, misu je slavio pater Johannes Kaufmann iz Würzburga i đakon Dragan Miloš.I veliki prijatelj misije, đakon Dragan Miloš, nije propustio sudjelovati na ovoj svečanosti

 

Hrvatska katolička misija Ingolstadt https://web.facebook.com/Hrvatska-katoli%C4%8Dka-misija-Ingolstadt-1802814579945346/ okupila se  30. siječnja na slavlju svoga patrona – sv. Ivana don Bosca. Događaj  je zbog aktualnih epidemioloških mjera bio podijeljen na dvije svečane mise.

Uz župnika don Matu Križić, misu je slavio pater Johannes Kaufmann iz Würzburga, koji je u njemačkoj provinciji Salezijanaca don Bosca nadležan za pastoral s djecom i mladima te za pastoral duhovnih zvanja. I veliki prijatelj misije, đakon Dragan Miloš, nije propustio sudjelovati na ovoj svečanosti.

Glazbeno liturgijski dio programa predvodio je VIS Karizma, a posebnu pažnju izazvao je dječji zbor HKM Ingolstadt koji je na kraju svete mise izveo pjesmu „Don Bosco, dobro doš´o!“ Don Mato, pater Johannes i đakon Dragan nisu mogli odoljeti ritmu pjesme, a pater Johannes je uhvatio i koreografiju naših mališana s kojima je čak zaplesao. Zatim je svim mališanima poklonio razne životinje, koje je uz veliko čuđenje najmanjih pravio iz balona.

Glazbeni dio predvodio je VIS Agape. Obje mise obogatili su i mladi folkloraši koji su bili na čelu procesije, noseći bavarsku i hrvatsku zastavu. (dijaspora.hr)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content