HKD Pomurje Lendava na susretu tamburaških i mandolinskih skupina Slovenije

2 min čitanja

Najprije su, izvan službenog dijela natjecanja, nastupili domaćini iz Lendave, članovi tamburaške skupine Hrvatskog kulturnog društva Pomurje Lendava. Umjetnički voditelj skupine je Zlatko Bacinger, a predsjednik Đanino Kutnjak
U lendavskoj kazališnoj i koncertnoj dvorani se na 36. nacionalnom susretu tamburaških i mandolinskih skupina Slovenije okupilo njih devet, i to onih koje su na regionalnim natjecanjima bile najbolje ocijenjene. Susret u Lendavi organizirao je regionalni ogranak Javnoga fonda RS za kulturne aktivnosti.

Najprije, izvan službenog dijela natjecanja, nastupili su domaćini iz Lendave, članovi tamburaške skupine Hrvatskog kulturnog društva Pomurje Lendava. Umjetnički voditelj skupine je Zlatko Bacinger, a predsjednik Đanino Kutnjak. Predstavili su se pjesmama Spominčice, Regica in Monfrina. Potom je, među devet skupina u službenom natjecanju, s područja uz Muru, nastupio tamburaški orkestar KD Ivan Kaučić Ljutomer.

Dirigentica je bila Simona Pirc Katalinič. Predsjednica skupine je Mira Rebernik Žižek, a nastupili su sa skladbama Ne čakaj na maj, Le ouri, le sejaj in Something stupid. Nastupile su i tamburaške skupine iz Rogatca, Senožeti, Gorišnice, Majšperka, Šmartna, Dragatuša, Tamburaški orkester Petrovi tamburaši i Glazbeno društvo Tamburjaši.
U Sloveniji, naime, postoji više od pedeset tamburaških i mandolinskih skupina. Stručni voditelji bili su Helena Vidić, Tomaž Habe i Damir Zajec. Na priredbi je Javni fond RS za kulturne aktivnosti podijelio dvije Galusove povelje, priznanja za glazbenu djelatnost, koju su primili Helena Vidic in Janez Kermelj.

Tekst: Đanino Kutnjak

Podijeli ovaj članak
Skip to content