Halimin put nagrađen na MedFilmFestu

2 min čitanja

Film Arsena A. Ostojića osvojio je Nagradu publike, Veljko Bulajić primio je Nagradu za životno djelo, a hrvatski veleposlanik u Italiji Damir Grubiša posebnu plaketu za doprinos festivalu i razvoju veza između Hrvatske i Italije

Na ovogodišnjem Festivalu mediteranskog filma MedFilmFest, čije se 19. izdanje održavalo od 21. do 30. Lipnja u Rimu, film ‘Halimin put’ osvojio je Nagradu publike. Veljko Bulajić primio je Nagradu za životno djelo, dok je hrvatski veleposlanik u Italiji Damir Grubiša primio posebnu plaketu za doprinos festivalu i razvoju veza između Hrvatske i Italije.
U međunarodnom natjecateljskom programu festivala, u kojem je sudjelovalo devet dugometražnih filmova iz mediteranskih zemalja, film ‘Halimin put’ redatelja Arsena A. Ostojića u produkciji Arkadene Zagreb nagrađen je Nagradom publike koju dodjeljuje sedmeročlani multikulturalni žiri.
U svom obrazloženju žiri navodi da se nagrada dodjeljuje za sposobnost i umijeće kojim uspijeva kreirati snažnu empatiju između gledatelja i likova, obrađujući tako kompleksne teme poput rata sa svojim razornim posljedicama i konfliktnim društveno-obiteljskim silnicama, odigranim sa snažnim emotivnih izražajem. Žiri je posebno pozdravio duboku senzibilnost kojom film naglašava nesvakidašnju snagu, hrabrost i mogućnosti svijeta žena. Ovo je 17. nagrada koju je film osvojio nakon svoje premijere na Festivalu igranog filma u Puli prošle godine.
(Culturenet.hr)
Opširnije 

Podijeli ovaj članak
Skip to content