Gospodarski prijem u Mainzu

2 min čitanja

Voditelj programa Mario Šušak uručio je nagradu Most kojom se odaje priznanje za angažman u njemačko-hrvatskim odnosima Franji Paviću iz tvrtke INKOPA Industrielle Kooperation

U suradnji s Hrvatskim svjetskim kongresom u Njemačkoj, Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj, Njemačko-hrvatskom industrijskom i trgovinskom komorom, Hrvatskim gospodarskim savezom, Hrvatskim izvoznicima, Agencijom za investicije i konkurentnost, Industrijsko-trgovinskom komorom Rheinhessen i Njemačko-hrvatskim automobilskim klubom 29. svibnja organiziran je Gospodarski prijem pod nazivom „Empfang der deutsch-kroatischen Wirtschaft“ u Industrijsko-trgovinskom komori Rheinhessen u Mainzu.
Uvodne riječi pripale su predsjedniku Industrijske i trgovinske komore za Rheinhessen, dr. Engelbertu J. Günsteru te dr. Gordanu Grlić Radmanu, veleposlaniku Republike Hrvatske u SR Njemačkoj.
Nakon pozdravnih riječi slijedio je okrugli stol u kojem su sudjelovali Christian Gutgsell (vlasnik tvrtke König Metall GmbH & Co. KG), Zdenko Lucić (ravnatelj hrvatske Agencije za investicije i konkurentnost, AIK), dr. Domagoj Milošević (predsjednik saborskog Odbora za europske poslove), Sven Potthoff (direktor Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore), dr. ing. Anette Rückert (voditeljica Odjela za stručnu radnu snagu, kvalificiranje izbjeglica i digitalno obrazovanje u njemačkom Saveznom ministarstvu gospodarstva i energetike), Franjo Akmadža, (predsjednik Hrvatskoga svjetskog kongresa u Njemačkoj i član savjeta vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH) kao i Klaus-Peter Willsch (zastupnik u njemačkom parlamentu).
Kroz program je vodio Mario Šušak, predsjednik Hrvatskoga gospodarskog saveza u Njemačkoj i glavni tajnik Hrvatskoga svjetskog kongresa u Njemačkoj koji se za financijsku potporu zahvalio svim sponzorima, a osobito Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Alenu Mataniću, koji je u ime Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH podržao prijem.
Na samom kraju je Mario Šušak uručio je nagradu „Most“ kojom se odaje priznanje za angažman u njemačko-hrvatskim odnosima.
Ovogodišnje priznanje je dodijeljeno Franji Paviću iz tvrtke INKOPA Industrielle Kooperation.
(www.kwkd.org</a>)<br /><br />”

Podijeli ovaj članak
Skip to content