Frankfurtski sajam knjiga virtualno i u HKZ u Wiesbadenu

2 min čitanja

O dijalogu pisane riječi bit će govora u video-konferenciji na portalu Ogranka MH u Wiesbadenu, a na literarnoj tribini u Hrvatskoj čitaonici će se predstaviti aktualnosti Frankfurtskog sajma knjiga u HKZ u Wiesbadenu

 

 

Sajam knjiga u Frankfurtu 2020. https://www.buchmesse.de/en/press/press-releases/2020-09-08-frankfurter-buchmesse-2020-special-edition-online-and-city je pod karantenom, ali pisana riječi će ove godine biti predstavljana virtualno – na ekranima.

Članovi i prijatelj Hrvatske kulturne zajednice – Ogranka Matice hrvatske u Wiesbadenu će imati priliku upoznati se kako s novim radovima tako i klasicima hrvatske književnosti i njihova odraza u svjetskoj literaturi.

Tjedan dana prije početka Sajma stigla je vijest o njemačkom izdanju zbirke pripovijedaka Emet. Hrvatsko izdanje autorice Ivane Šojat, književnice iz Osijeka objavljeno je 2016. kod Zagrebačkog nakladnika Fraktura https://www.tportal.hr/kultura/clanak/emet-ivane-sojat-u-osjeckom-hnk-to-je-mracna-prica-ali-ce-se-u-njoj-svi-prepoznati-20181107. U međuvremenu je Emet izveden i kao drama.

Video-konferenciju u povodu međunarodnog Sajma knjiga u Frankfurtu PIŠI I PREBIRAJ možete pratiti na platformi ZOOM  i adresi  https://t1p.de/vziz u subotu, 17. listopada, s početkom u 19:00 sati.

Na tradicionalnoj literarnoj tribini u Hrvatskoj čitaonici – projekt Hrvatske knjižnice u Wiesbadenu – će se predstaviti aktualnosti Frankfurtskog sajma knjiga u Hrvatskoj kulturnoj zajednici u Wiesbadenu.

Kao novost predstavlja se upravo izašlo njemačko izdanje zbirke pripovijedaka Ivane Šojat Emet, kao i rad dr. Luke Ilića Milost, vjera i grijeh – Teologija Matije Vlačića Ilirika https://nachrichten.idw-online.de/2019/02/13/neuerscheinung-matthias-flacius-illyricus-streittheologe-oder-kaempfer-fuer-die-wahrheit/. Pristupnica je dostupna s prijavom na info@hkz-wi.de.

(Hrvatski glas Berlin)

 

Tekst : Ivica Košak

 

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content