Fra Grbavac u Prezbiterijalnom vijeću nadbiskupije Freiburg

1 min čitanja

Za novog predstavnika Vijeća nadbiskupije za sljedeće petogodište izabran fra Dinko Grbavac, OFM član Hercegovačke franjevačke provincije. Fra Grbavac je voditelj HKM Singen i HKM Villingen 

Godišnja sjednica svih stranih misijskih djelatnika u nadbiskupiji Freiburg, pod predsjedanjem novoizabranog domkapitulara dr. Petera Kohla zaduženog u nadbiskupiji održana je u srijedu, 29. listopada.
Na sjednici je za novog predstavnika u Prezbiterijalnom vijeće nadbiskupije za sljedeće petogodište izabran fra Dinko Grbavac, OFM član Hercegovačke franjevačke provincije. Fra Grbavac je voditelj HKM Singen i HKM Villingen.
Prezbiterijalno vijeće savjetodavno je tijelo nadbiskupu u upravljanju nadbiskupijom, a uz nadbiskupa i pomoćne biskupe po službi, ostali članovi se biraju.
Nadbiskupija Freiburg jedna je od najvećih biskupija u Njemačkoj u kojoj djeluje 1147 svećenik. Na području nadbiskupije djeluje 25 jezičnih skupina koje se brinu za vjernike drugih materinjih jezika. Uz talijansku i poljsku jezičnu skupinu, hrvatska je najbrojnija. Nakon reformi posljednjih godina zadržan je status misija, a u nadbiskupiji djeluju četiri HKM u kojima pastoralno djeluje sedam svećenika i pet pastoralnih suradnika i suradnica.
(IKA)

Podijeli ovaj članak
Skip to content