Folklorni festival Gradišćanskih Hrvata u Željeznom

1 min čitanja

Festival je nakon šestogodišnje pauze opet priredilo Hrvatsko kulturno društvo, a sudjelovala su folklorna društva iz Slovenije, Mađarske i Austrije. Ukupno oko 180 folkloraša

U Željeznom se u nedjelju, 1. lipnja održao Folklorni i tamburaški festival Gradišćanskih Hrvata. Sudjelovala su folklorna društva iz Slovenije, Mađarske i Austrije, ukupno oko 180 folkloraša.
U povorci na glavnoj gradskoj ulici društva su se predstavila široj publici. Potom je slijedio koncert svih sudionika u Kulturnom centru u Željeznom.
Ondje su se još jedanput predstavile sve grupe: Graničari (Filež), Tamburaška grupa i zbor Složnost (Mali Borištof), Tamburica Pajngrt, Hajdenjaki (Dolnja Pulja), Tamburaški orkestar Židanci, Folklorni ansambl Hrvatskoga kulturnoga društva Pomurje (Lendava), Frakanavski pjevački zbor i tambure, HKD Veseli Gradišćanci (Unda), Tamburica Vlahija (Bandol), Tamburica Bizonja i Tamburica Uzlop. Velika dvorana bila je puna, tako da su organizatori bili zadovoljni.
Festival je nakon šestogodišnje pauze opet priredilo Hrvatsko kulturno društvo. Predsjednik HKD-a Stanko Horvat kazao je kako je važno jačati povezanost među pojedinim folklornim društvima ali i prezentirati se njemačkogovorećoj publici.
(Hrvatska redakcija ORF-a)

Fotografije

Podijeli ovaj članak
Skip to content