Folkloraši HKZ Bad Cannstatt – Feuerbacha na Katholikenstagu

1 min čitanja

Bila je to prilika da se predstavi FS HKUD-a HKZ Bad Cannstatt – Feuerbacha i podijeli  sa svim sudionicima i gledateljima svoju ljubav prema hrvatskoj tradicijskoj kulturi

 

Katholikenstag je susret katoličkih vjernika iz cijele Njemačke kako bi zajednički slavili život, družili se i predstavili široj javnosti. Ove godine domaćin 102. po redu Katholikentaga,  od 25. do 29. svibnja, bila je  biskupija Rottenburg Stuttgart. Tradicija Katholikentaga počinje još 1848. godine u Mainzu, a svaki ima posebnu temu. Ovogodišnja tema je Dijelimo život. Sv. Martin  kao zaštitnik  biskupije poziva ljude na međusobno dijeljenje: vremena, novca i imetka, vjere i molitve, ljubavi i povjerenja, radosti i slavlja.

Održana su i razna događanja kulturna događanja, što je bila prilika da se predstavi FS HKUD -a HKZ Bad Cannstatt – Feuerbacha i podijeli  sa svim sudionicima i gledateljima svoju ljubav prema hrvatskoj tradicijskoj kulturi.

Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemijskih uvjeta, sretni su što su ponovo mogli zapjevati i zaplesati, a Katholikentag je bila prilika da na festivalu predstave Hrvatsku i naše narodno blago – ljepote hrvatske folklorne baštine.

Tekst :  Snježana Jurišić

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content