Finale Domovnice u Bad Homburgu

3 min čitanja

Posebna priznanja za 45 godina djelovanja uručena su klubovima NK Croatia Bietigheim i NK Croatia Karlsruhe, a za 40 godina rada i NK Croatia Reutlingen. Posebno priznanje dodijeljeno je i Austrijsko-hrvatskoj kulturnoj zajednici te Bernardu Kraljeviću u baletnoj umjetnosti

Inozemno izdanje Večernjeg lista urednika Stipe Puđe 8. ožujka organiziralo je izbor i priredilo završnicu Večernjakove domovnice, nagrade najpopularnijim iseljenicima u oblasti sporta, glazbe i glume, a prema glasovima čitatelja i odluci žirija.
Svečana završnica je u kongresnoj dvorani u Bad Homburgu okupila cijeli niz uglednih gostiju iz oblasti politike, gospodarstva, zabave i sporta kako iz Njemačke, Austrije, Švicarske tako i iz Hrvatske …gradonačelnici dva grada prijatelja, Bad Homburga i Dubrovnika, predstavnici političkih institucija Hrvatske i Njemačke, primjerice Darija Krstičević iz Ureda za iseljeništvo koji je bio pokrovitelj manifestacije te Josip Juratović, zastupnik u Bundestagu, veleposlanik RH u Njemačkoj Ranko Vilović, konzuli, stranački predstavnici, primjerice Tomislav Karamarko, Đurđa Adlešić, predstavnici društava, dobrotvornih udruženja, glazbenici, sportaši …
Nastupio je Dubrovački simfonijski orkestar, pjevao je Petar Grašo, “tamburali” Alkari …Sve u svemu, ugodna večer i vrlo ugodno druženje.
Nagrade najpopularnijima po odluci i čitatelja i žirija dobili su: rukometaš iz Hamburga Domagoj Duvnjak, atletičarka iz Welsa Ivona Dadić a kao sportska nada nagrađen je Christian Ćosić iz tekvando kluba VSG Velbert.
U kategoriji pjevača nagrađen je Dado Kukić iz Düsseldorfa i Karolina Kovač iz Stuttgarta. U kategoriji glumaca, žiri je nagradio Mirjam Novak iz Nürnberga a čitatelji Mimi Fiedler iz Wiesbadena.
Medijska osoba godine je, prema žiriju, Vincent Banić iz Belgije a prema odluci čitatelja Silvija Beretin iz Berlina.
Prema žiriju, Domovnicu je dobio i najpopularniji nogometni klub NK Croatia Zagreb iz Stuttgarta, a čitatelji su tu nagradu dodijelili HNK Croatia iz Solothurna..
Posebna priznanja za 45 godina djelovanja uručena su klubovima: NK Croatia Bietigheim i NK Croatia Karlsruhe, a za 40 godina rada i NK Croatia Reutlingen. Posebno priznanje dodijeljeno je i Austrijsko-hrvatskoj kulturnoj zajednici te Bernardu Kraljeviću u baletnoj umjetnosti.
Domaćini, nagrađeni i gosti ostali su uz glazbu tamburaša, do kasnih sati u druženje i proslavi laureata Večernjakove domovnice 2014. godine.

Fotografije

Čitajte o Domovnici

Tekst: Sonja Breljak
Podijeli ovaj članak
Skip to content