Fim Stric proglašen najboljim na festivalima u Srbiji i Crnoj Gori

2 min čitanja

Dugometražni prvijenac Andrije Mardešića i Davida Kapca proglašen je najboljim filmom na čak dva festivala u regiji: Grand Prix – Veliku zlatnu mimozu osvojio je kao najbolji film 35. izdanja Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro Film Festivala dok je Dunavskom lađom nagrađen kao najbolje ostvarenje 5. Dunav Film Festa u Smederevu

 

Film ‘Stric’, dugometražni prvijenac autorskog dvojca Andrije Mardešića i Davida Kapca proteklih je dana proglašen najboljim filmom na čak dva festivala u regiji: Grand Prix – Veliku zlatnu mimozu osvojio je kao najbolji film 35. izdanja Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro Film Festivala dok je Dunavskom lađom nagrađen kao najbolje ostvarenje Dunav Film Festa, čije je peto izdanje održano tijekom proteklog tjedna u Smederevu.

Grand Prix Filmskog festivala Herceg Novi Stricu je pripala prema riječima žirija ‘zbog podsjetnika da svaka nacija ima svog oca, ali i strica’. Osim ove, spomenuti je film osvojio i posebno priznanje, plaketu Zoran Živković, dok je Predrag Miki Manojlović osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu.

  1. izdanje Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro Film Festivala održano je od 22. do 28. kolovoza i okupio filmaše iz cijeloga svijeta. Publika je imala priliku uživati u filmovima pet festivalskih programa, na lokacijama na otvorenom, a peto izdanje Dunav Film Festa, festivala filmova podunavskih zemalja održano je od 19. do 25. kolovoza u Smederevu.

Film ‘Stric’ u redovnu kino distribuciju u Hrvatskoj kreće na jesen.

 

Tekst . https://www.culturenet.hr/hr/

Foto  https://www.facebook.com/stricfilm/

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content