Film o bl. Bulešiću pobjednik Trsatskog festivala

1 min čitanja

Dokumentarni film o životu i tragičnoj smrti istarskog svećenika bl. Miroslava Bulešića, scenaristice Irene Hrvatin i redatelja Nevena Mihaela Dianeževića, u produkciji HRT-a 2013., dobitnik je trsatskog Grand Prixa – skulpture “Trsatski hodočasnik”.

Petu godinu zaredom Festival je početkom lipnja održan u Trsatskom svetištu – Auli pape Ivana Pavla II. Zahvaljujući na priznanju, Hrvatin je rekla da nagrada pripada svima koji su na filmu “Moja osveta je oprost” radili, ali i onima koji su o Bulešiću, njegovu ubojstvu i tom vremenu u filmu svjedočili, a koji su o tome šutjeli više od 66 godina, ne zato što su htjeli, nego zato što su morali šutjeti.
Festivalski žiri pod predsjedanjem redatelja Branka Ištvančića kao najbolju montažu ocijenio je onu Davorke Feller za film “Komiški Kvarantore”; najboljim skladateljem proglašen je Mladen Ivan Magdalenić za glazbu u filmu “Čujem, vjerujem, vidim”; najbolji snimatelj je Davor Šarić – snimatelj filma “Neukrotivi kardinal”, dok su redatelji toga filma o Alojziju Stepincu, Mirela i Ivan Cigić, dobili nagradu za najbolju režiju. Za najbolji scenarij nagrađen je Silvio Mirošničenko za film “Bijela kuga”.

Podijeli ovaj članak
Skip to content