Film Igora Bezinovića na festivalu CPH:DOX

2 min čitanja

Kratkometražni dokumentarni film “Lovettovi” Igora Bezinovića imat će svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma CPH:DOX, koji se održava od 15. do 25. ožujka u Kopenhagenu

Bezinovićev film prati bračni par Lovettove, koji su nagrađivani webcam-modeli, poduzetnici i ljubitelji životinja, koji vole zabavljati ljude online.

Film je nastao u sklopu radionice CPH: LAB, koji potiče kreativnost i prekograničnu suradnju mladih filmaša, pa je Bezinović 2015. projekt razvijao s mađarskim redateljem Gáborom Hörcherom.

Direktor fotografije je Danko Vučinović, montažer Jan Klemsche, za oblikovanje zvuka bio je zadužen Martin Semenčić, za glazbu Mislav Kljenak, a grafička dizajnerica je Petra Zlonoga.

Producenti su Igor Bezinović, Bojan Kanjera i Jure Pavlović, a film nastaje u produkciji Sekvence i uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

U sklopu programa CPH:FORUM predstavit će se i projekt u razvoju Aleph redateljice Ive Radivojević, nastao u hrvatskoj koprodukciji.

Osim “Lovettovih” na danskom festivalu će se, u sklopu programa CPH:FORUM, predstaviti projekt u razvoju “Aleph” redateljice Ive Radivojević, nastao u koprodukciji kanadskog Parabola Filmsa i hrvatskog Fade Ina.

Riječ je o dugometražnom hibridnom dokumentarnom filmu inspiriranom istoimenom pričom Jorgea Luisa Borgesa, koji će pratiti živote deset protagonista iz deset različitih zemalja te njihove specifične poglede na svijet.

Isti je projekt prošle godine predstavljen u sklopu industrijskog programa festivala u Karlovim Varima.
(Hina)

Podijeli ovaj članak
Skip to content