Film Dopunska nastava na festivalu u Chicagu

2 min čitanja

 

Treći dugometražni film Ivana-Gorana Viteza Dopunska nastava prikazuje se u programu ‘Global Currents’. Film publici će publici predstaviti sam redatelj

 

Dugometražni igrani film redatelja i scenarista Ivana-Gorana Viteza, ‘Dopunska nastava’, svoju će sjevernoameričku premijeru imati na 55. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Chicago https://www.chicagofilmfestival.com/koji traje od 16. do 27. listopada.

Treći dugometražni film Ivana-Gorana Viteza Dopunska nastava prikazuje se u programu ‘Global Currents’, posvećen filmovima iz cijeloga svijeta koji, kako se navodi na službenoj stranici festivala, nadilaze različitosti i podsjećaju nas na zajedničko ljudsko iskustvo. Film je na rasporedu 19. i 20. listopada, a publici će ga predstaviti sam redatelj.

Komični triler Dopunska nastava domaćoj publici premijerno je predstavljen na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, a u kino-dvoranama diljem Hrvatske moći će se pogledati od 21. studenog u distribuciji Blitza.

Producenti filma su Ivan Maloča i Maja Vukić, direktor fotografije Lutvo Mekić, montažerka Ivana Rogić, kostimografkinja Katarina Zaninović, majstorica maske Snježana Gorup, scenograf Mario Ivezić, skladatelj Jelenko Hodak, a scenarij potpisuje Ivan-Goran Vitez. Film je snimljen uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Međunarodni filmski festival u Chicago će 16. listopada otvoriti Motherless Brooklyn redatelja Edwarda Nortona. (HAVC)

Lead Treći dugometražni film Ivana-Gorana Viteza Dopunska nastava prikazuje se u programu ‘Global Currents’. Film publici će publici predstaviti sam redatelj

Podijeli ovaj članak
Skip to content