Festival povijesti Kliofest ove godine u virtualnom obliku

2 min čitanja

Sedmi Festival povijesti Kliofest ove će se godine zbog mjera suzbijanja pandemije održati u virtualnom obliku preko festivalskog YouTube kanala u ranije predviđenom terminu od 12. do 15. svibnja, s programom online razgovora, predavanja i promocija novih povijesnih izdanja. Zaguglajte: http://www.historiografija.hr/?p=20908

Ovogodišnji se Kliofest trebao održati polovicom svibnja u Zagrebu i diljem Hrvatske. Na rasporedu je trebao biti bogat program, nekoliko okruglih stolova, brojne promocije novih povijesnih knjiga, prikazivanje filmova i drugo. Zbog epidemiološke situacije glavnina programa Kliofesta odgođena je za jesen, u nadi da će se stvari normalizirati u dovoljnoj mjeri da se takva manifestacija može održati.

“Polovicom ožujka, nakon uvođenja epidemioloških mjera zaštite stanovništva Hrvatske od virusa SARS-CoV-2, zatvaranja škola i fakulteta te ograničavanja rada skoro cjelokupnoga gospodarskog i društvenog sektora, vrlo smo optimistično najavili da se nadamo kako ćemo se do svibnja vratiti uobičajenim aktivnostima te da ćemo u predviđenom terminu održati Kliofest”, ističe se u najavi organizatora.

“Sada je očito da se to neće dogoditi, ali u svibnju krećemo sa sedmim Kliofestom, isprva virtualnim, u nadi da ćemo se u jesen moći i susresti oči u oči s povjesničarima, svim ljubiteljima povijesti i čitateljima povijesnih knjiga, a da će nakladnici i fizički predstaviti svoje nove i stare knjige”, dodaje se.

Dio aktivnosti koje organizatori pripremaju preko internetskih medija donose, u prvotno predviđenom terminu Kliofesta od 12. do 15. svibnja na YouTube kanalu “Kliofest”, razgovore među povjesničarima o temama koje nas trenutno najviše zaokupljaju, kratke osvrte na nove knjige, predavanja, predstavljanja projekata, intervjue, preporuke za čitanje stručne literature, kratke dokumentarne filmove i slično.

Uz hrvatske, u 7. Kliofestu sudjelovat će i desetak stranih povjesničara.

Nakladnici povijesnih knjiga predstavit će svoja nova izdanja, među njima i neka koja još nisu promovirana pred publikom. Čitatelji će moći iskoristiti sajamske popuste za nabavu zanimljivih naslova tijekom tih nekoliko dana.

Obavijesti o svim aktivnostima virtualnog Festivala povijesti bit će objavljivane na stranicama www.kliofest.org i www.historiografija.hr, kao i preko facebooka Kliofesta.

Program

Izvor: Hina/HMI

Podijeli ovaj članak
Skip to content