Festival dobrodošli u Bratislavi

1 min čitanja

U prigodnom programu predstavila su se kulturno-umjetnička društva hrvatske manjine u Slovačkoj iz Jandrofa, Čunova i Devinskog Novog Sela, kao i Tamburica Konjic, Ljuljanka, MJD Hrvatski Jandrof, Grbarčieta, Rosica, Klapa Ravnica, Novoselski muzikaši; te gosti iz Mađarske i Austrije 

U organizaciji Hrvatskog kulturnog saveza u Slovačkoj Republici pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Slovačkoj Republici, u Bratislavi je 19. srpnja 2014. godine održan 2. Festival dobrodošli.
U prigodnom programu predstavila su se kulturno-umjetnička društva hrvatske manjine u Slovačkoj iz Jandrofa, Čunova i Devinskog Novog Sela, kao i Tamburica Konjic, Ljuljanka, MJD Hrvatski Jandrof, Grbarčieta, Rosica, Klapa Ravnica, Novoselski muzikaši; te gosti iz Mađarske i Austrije.
2. Festivalom svečano je obilježena 480. godišnjica dolaska Hrvata na područje današnje Slovačke Republike kao i ulazak Hrvatske u Europsku uniju, te se očekuje da će postati tradicionalna ljetna manifestacija slovačkih Hrvata. Festival je prigoda da u centru Bratislave hrvatska manjina u Slovačkoj pokaže svoj trud i rad na očuvanju hrvatskog jezika i kulture.
(http://sk.mvep.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content