Fešta KUD-a Croatia Basel

2 min čitanja

Cjelovečernji program otvorio je i vodio Frano Ridjan, voditelj HRT-ove emisije Dobro jutro Hrvatska. Uz duo Ružmarin, soliste Ivana Mandića i Anu Badrv su nastupili i folkloraši HKUD-a Fala iz Schaffhausena

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Croatia iz Basela organiziralo je 6. rujna svoju prvu zabavu. U Lausen su pristizali gosti, a program su započeli glazbenici dua Ružmarin. Cjelovečernji program otvorio je i vodio Frano Ridjan, voditelj HRT-ove emisije Dobro jutro Hrvatska.
Nazočne je pozdravio Dragan Maslač, predsjednik udruge. Kratko je predstavio udrugu koja aktivno djeluje četiri godine. Posjeduju pedeset kompleta nošnji, koje su najvećim djelom sami šivali. – Folklor je najbolja veza s domovinom – rekao je Maslač u svom pozdravnom govoru te pozvao Hrvate i Hrvatice iz Basela i okolice da se pridruže njihovoj udruzi.
Voditelj je na pozornicu pozvao članove HKUD-a Croatije koji su ugodno iznenadili pjevajući himnu, a potom svojoj voditeljici Ivanki Maslač čestitali rođendan.
Slijedio je nastup Ivana Mandića. Smjenjivali su se zabavljači i nastupi udruga. HKUD Fala iz Schaffhausena pokazala je plesove Posavine i Pokuplja. Domaćini su otplesali Linđo, a potom i splet plesnih koreografija iz Gotovčeve opere Ero s onoga svijeta.
Na kraju programa nastupila je domaća “zvijezda” Ana Badrov. Ona je uz pratnju glazbenika izvela nekoliko popularnih pjesama i izmamila buran pljesak publike.

Pogledajte fotografije

Podijeli ovaj članak
Skip to content