Euharistijsko slavlje na Dan hrvatske neovisnosti

1 min čitanja

U Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu nedjeljna misa na hrvatskome jeziku bit će u novom jutarnjem terminu u 9.30 sati, uz onu već postojeću u 18.00 sati

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić predvodio je euharistijsko slavlje na Dan hrvatske neovisnosti, 8. listopada u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima. Time je započelo slavlje nedjeljnih misa na hrvatskome jeziku u novom jutarnjem terminu u 9.30 sati, uz onu već postojeću u 18.00 sati.
Koncelebrirali su splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, rektor Zavoda preč. Bože Radoš, službenik Kongregacije za biskupe don Ivan Kovač, rektori bogoslovnih sjemeništa preč. Josip Knežević (Sarajevo), vlč. Michele Capasso (Redemptoris Mater, Sarajevo) i don Jure Bjeliš (Split) te još dvadesetak svećenika.
Na misi su bili nazočni i diplomatski predstavnici: Slavica Karačić, veleposlanica Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici; Neven Pelicarić, veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici, te novi veleposlanik Republike Hrvatske pri Republici Italiji Jasen Mesić.
Inače, kardinal Vinko Puljić i splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić boravili su 7. i 8. listopada u Papinskome hrvatskom zavodu sv. Jeronima. Prethodnih su dana, zajedno s drugim predstavnicima Crkve u Hrvata, sudjelovali na Međunarodnom skupu o novim temeljnim smjernicama svećeničkoga odgoja kojeg je u Castel Gandolfu priredila Kongregacija za kler.
(IKA)

Podijeli ovaj članak
Skip to content