Eco Heritage Task Force 2014.

2 min čitanja

Županija Međimurje prepoznala je vrijednost projekta ECO HERITAGE TASK FORCE i prihvatila biti domaćin 35 mladih hrvatskog porijekla, koji dolaze iz čitavog svijeta dragovoljno raditi na očuvanju hrvatske prirodne i kulturne baštine.

Projekt je u ovih dvadesetak godina realiziran gotovo u svim krajevima Hrvatske (više o samom projektu EHTF). Iznimno nas raduje što će mladi ove godine moći upoznati i međimursku Županiju.

Sastankom u petak 17.01.2014. u Čakovcu, dožupanica Sandra Herman i voditeljica projekta Nives Antoljak dogovorile su osnove, a to je: datum održavanja od 27.07. do 14.08.2014.; smještaj u đačkom domu u Čakovcu; izlete. Poslovi će se ovih narednih mjeseci definirati s potrebama mjesta u Županiji.

Zašto taj termin? Nadamo se da će neki mladi koji dolaze na Hrvatske svjetske igre u organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa i suorganizaciji HMI, koje se održavaju u Zagrebu od 21.07. do 26.07.2014. željeti produžiti boravak u domovini svojih predaka. Boravak u Međimurju (gradu Čakovec) za njih je besplatan, a organiziran im je i put do tamo i natrag, izleti tijekom vikenda na more, tečaj hrvatskog jezika, dramska i internet radionica. Zauzvrat oni dragovoljno rade na poslovima koje će im odrediti domaćini. Upoznati će taj kraj, družiti se i upoznavati međusobno ali i sa mladima Međimurja. Vjerujemo da će nam se i ove godine kao i prijašnjih, priključiti mladi iz najmanje 15 zemalja.

Sve nove obavijesti vezane za EHTF možete i dalje pratiti na našim web stranicama www.matis.hr, a imate li pitanja slobodno se javite voditeljici projekta Nives Antoljak na e-mail nives@matis.hr. Želite li se prijaviti poslati će Vam pristupnicu.

Tekst: Nives Antoljak; Fotografija: Antoaneta Štefančić

Podijeli ovaj članak
Skip to content