Dvojezični recital u Lihtenštajnu

2 min čitanja

Zatvaranje izložbe likovnih radova Rajke Poljak „Samoostvarenje na nasipu Rajne“ u Schaanu bit će popraćeno dvojezičnim recitalom umjetničkog bračnog para, Vlade Franjevića i Rajke Poljak

Bliži se zatvaranje izložbe likovnih radova Rajke Poljak „Samoostvarenje na nasipu Rajne“, koje će u nedjelju, 11. listopada 2015., u 17 sati, u Seminarskom centru Stein Egerta, Schaan, u Kneževini Lihtenštajn, biti popraćeno dvojezičnim recitalom Vlade Franjevića i Rajke Poljak.
Rajka je rođena u Mihovljanu kraj Zlatara, a od 2009. živi u Lihtenštajnu. U braku je s univerzalnim umjetnikom Vladom Franjevićem, rođenom u selu Martinac kraj Čazme. Ovaj dvojac iza sebe ima već nekoliko zajedničkih nastupa, kako u likovnom smislu (Bosna i Hercegovina, Egipat, Francuska, Hrvatska, Italija, Njemačka, Švicarska), tako i literarnom (Hrvatska, Kneževina Lihtenštajn, Njemačka, Švicarska).

Franjević je, kao član Interesne zajednice autora njemačkog govornog područja (IGdA) u Njemačkoj, ili Društva spisatelja züriške regije i autora istočne Švicarske (ZSV), već nekih dvadeset godina, čitao svoje literarne radove (prije svega poeziju – uvijek dvojezično) u Njemačkoj, Švicarskoj i Lihtenštajnu.
Zadnjih pet godina sve više to čini zajedno sa suprugom Rajkom Poljak. Na zatvaranju izložbe Rajka će po prvi put čitati vlastite stihove.
Dvojezični katalog izložbe, bit će uskoro predstavljen i na Frankfurtskom sajmu knjiga, kao jedna od najnovijih publikacija Kneževine Lihtenštajn.
(www.croatia.ch)

Podijeli ovaj članak
Skip to content