Dvojezični mjuzikl Kad sam bio mali

1 min čitanja

U osnovnoj školi Štikapron-Celindof su mjuzikl izveli na školskoj priredbi. Produkcija je nastala u okviru projekta „100 godina Republike Austrije“, koji su ove godine pokrenuli Pedagoška visoka škola i Zemaljski školski savjet za sve gradišćanske škole

U osnovnoj školi Štikapron-Celindof su 8. lipnja na školskoj priredbi izveli dvojezični mjuzikl „Kad sam bio mali“. Produkcija je nastala u okviru projekta „100 godina Republike Austrije“, koji su ove godine pokrenuli Pedagoška visoka škola i Zemaljski školski savjet za sve gradišćanske škole.
Komad i nove tekstove za sedam poznatih pop-pjesama napisala je učiteljica Ljuba Kelava. U predstavi je sudjelovalo 85 -oro djece od drugoga do četvrtoga razreda Osnovne škole Štikapron-Celindof. Hrvatski jezik je i pri ovom mjuziklu bio važan, naglasila je Ljuba Kelava.
U okviru školske akcije „100 godina Republike Austrije“su naravno i drugi učitelji ostvarili neke projekte. Tako su na primjer u kooperaciji s općinom napravili posebnu izložbu fotografija, bavili se Prvim i Drugim svjetskim bojem kao i nastajanjem Austrije odnosno Gradišća.
Televizijski prilog o dvojezičnoj školskoj predstavi u emisiji Dobar dan Hrvati. Predviđen je u nedjelju, 17. lipnja 2018.
(Hrvatska redakcija ORF-a)

 
Podijeli ovaj članak
Skip to content