In memoriam dr. Ivan Bagarić

1 min čitanja

Iznenada preminuo bivši saborski zastupnik Ivan Bagarić (58) . Smrt ga je zatekla na mjestu ravnatelja Doma zdravlja u Tomislavgradu

U Tomislavgradu je 9. svibnja iznenada preminuo dr. Ivan Bagarić (58), ravnatelj tamošnjeg Doma zdravlja i bivši zastupnik HDZ-a u Hrvatskom saboru, javlja lokalni portal Tomislavcity. Bagarić je, prema neslužbenim informacijama iz Doma zdravlja koji je vodio, umro od posljedica srčanog infarkta.

Rođen je 1961. godine u Mesihovini u okolici Tomislavgrada, a u Sabor je u dva navrata izabran s HDZ-ove liste za dijasporu, prvi put 2003., a drugi put 2008. godine. U drugom zastupničkom mandatu obnašao je dužnost predsjednika Odbora za Hrvate izvan RH.

Bio je predsjednik Upravnog odbora Hrvatske matice iseljenika od 2008. do 2012., doprinijevši izradi i donošenju prve Strategije o odnosima Republike Hrvatske spram Hrvata izvan Republike Hrvatske i Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske – usvojenim  godine 2011.

Na prvim slobodnim izborima 1990. godine u BiH izabran je za zastupnika u Parlament BiH (Vijeće općina).

Bio je dragovoljac u Domovinskom ratu, član Glavnog sanitetskog stožera RH i načelnik saniteta HVO-a, a bio je vrlo cijenjen u krugovima hrvatske dijaspore.

Izvor: Jutarnji list

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content