Dva hrvatska filmska naslova na festivalu u Rotterdamu

2 min čitanja

 

Puljanka Vanja Kaluđerčić preuzima ulogu direktorice festivala u Rotterdamu od 1. ožujka. Uz izvršnu direktoricu Marjan Van der Haaru, Kaluđerčić će biti na čelu jubilarnog, 50. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu 2021. godine.

 

Na 49. Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu https://iffr.com/en  koji se održava od 22. siječnja do 2. veljače bit će prikazana dva hrvatska filma. Riječ je o kratkometražnom eksperimentalnom filmu ‘TESTFILM#1’ umjetničkog kolektiva Telcosystems, koji će u Rotterdamu imati svjetsku premijeru, te o dugometražnoj igranoj manjinskoj koprodukciji ‘Bosonogi car’ koja će se prikazati u natjecateljskom programu.

Eksperimentalni film kolektiva Telcosystems TESTFILM#1 koji je nastao u hrvatsko-nizozemskoj koprodukciji kao rezultat suradnje Bonobostudija (producentica je Vanja Andrijević) i Spatial Media Laboratories premijerno će se prikazati u sklopu programa Bright Future Shorts 49. Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu.

U sklopu natjecateljskog programa ‘Voices’ prikazuje se hrvatska manjinska koprodukcija Bosonogi car Jessice Woodworth i Petera Brosensa. Film, koji je nastao u belgijsko-hrvatsko-nizozemsko-bugarskoj koprodukciji, uskoro će se prikazati i na jednom od najvećih skandinavskih festivala, Međunarodnom filmskom festivalu u Göteborgu. Bosonogi car svoju je svjetsku premijeru doživio u rujnu prošle godina na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu.

Međunarodni filmski festival u Rotterdamu jedan je od najvećih i najutjecajnijih filmskih festivala koji, osim što svake godine privlači desetke tisuća profesionalaca i posjetitelja, određuje buduće filmske trendove i otkriva filmaše na koje treba obratiti pažnju. Više o festivalu pronađite na službenoj stranici.

Podsjetimo, Puljanka Vanja Kaluđerčić preuzima ulogu direktorice festivala u Rotterdamu od 1. ožujka. Uz izvršnu direktoricu Marjan Van der Haaru, Kaluđerčić će biti na čelu jubilarnog, 50. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu 2021. godine. (HAVC)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content