Dužijanca u Tavankutu

1 min čitanja

Božju riječ pročitali su bandaš Dragan Žarić i bandašica Martina Stantić, a ovogodišnju slamnatu krunu tavankutske Dužijance izradila je i župi darovala Jozefa Skenderović

U sklopu ovogodišnje Dužijance, 23. srpnja vjernici Tavankuta sa svojim gostima proslavili su svoju Dužijancu. Svečana misa zahvalnica za ovogodišnju žetvu i kruh svagdašnji, uz izravni prijenos na prvom programu HRT-a i hrvatske redakcije Radio Marije Srbije, predvodio je mons. Stjepan Beretić, katedralni župnik, a suslavitelji su bili domaći župnik, preč. Franjo Ivanković i mons. Andrija Anišić, predsjednik Udruge bunjevačkih Hrvata „Dužijanca”.
Slavlje je započelo blagoslovom pšenice a nastavljeno je pohvalnom pjesmom „Slava Bogu na visini”. Božju riječ pročitali su bandaš Dragan Žarić i bandašica Martina Stantić, evanđelje je navijestio župnik Franjo Ivanković.
Molitve vjernika predmolili su Luka Vuković, mali bandaš i Ana Davčik, mala bandašica. Mladi u narodnim nošnjama prinijeli su darove za misu a bandaš i bandašica ovogodišnju krunu tavankutskeDužijance koju je izradila od slame i župi darovala Jozefa Skenderović.
Na misi je pjevao župni zbor pod ravnanjem župnog orguljaša Zorana Đerega.
(IKA)

Podijeli ovaj članak
Skip to content