Državni tajnik Milas primio članove HKD Napredak iz BiH

2 min čitanja

 

Milas se sastao s predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva Napredak iz Bosne i Hercegovine Nikolom Čičom i njegovim suradnicima. Sastanku je nazočila i savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u BiH Žana Ćorić

 

Državni tajnik Zvonko Milas sastao se u ponedjeljak, 14. listopada s predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva Napredak iz Bosne i Hercegovine Nikolom Čičom i njegovim suradnicima. Sastanku je nazočila i savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini Žana Ćorić.

Nikola Čiča, novoimenovani predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak upoznao je državnog tajnika s planiranim aktivnostima i prioritetima nove uprave društva u idućem razdoblju, naglasivši prvenstveno zadržavanje i aktivno uključivanje mladih u rad društva. Državni tajnik čestitao je predsjedniku HKD-a i novoj Središnjoj upravi HKD Napredak na nedavnom imenovanju istaknuvši kako Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske ima za cilj unaprjeđivati suradnju i tražiti rješenja koja će polučiti dugoročnu korist i pomoć opstanku Hrvata na području Bosne i Hercegovine.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak osnovano je 1902. radi pomaganja đacima i zanatlijama, a kasnije i studentima. Školovali su i pomogli školovati oko 16 tisuća učenika i studenata, među kojima su i dva nobelovca – Ivo Andrić i Vladimir Prelog. HKD Napredak ima više od 20 tisuća članova u 64 podružnice diljem svijeta, a u društvu djeluje 47 različita sastava, grupa i sekcija. (https://hrvatiizvanrh.gov.hr/)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content