Dobitnice nagrada Mreže hrvatskih žena

2 min čitanja

Nagrade će 26 dobitnica, od 75 nominiranih, primiti na svečanosti nakon druge zagrebačke konferencije The Croatian Women’s Networka

Mreža hrvatskih žena/ The Croatian Women’s Network objavljuje 26 dobitnica prestižnih nagrada “Utjecajne hrvatske žene”/ Croatian Women of Influence Award ”i “Buduće liderice/ Future Leaders Award, koje će biti dodijeljene 8. ožujka na svečanosti u povodu Međunarodnog dana žena u Zagrebu.

“Umrežavanje, priznanje i podizanje svijesti o utjecajnim hrvatskim ženama diljem svijeta pozitivno je utjecalo na nagrađene žene i opću svijest društva o njihovim postignućima. Cilj nam je ukazati na važan doprinos hrvatskih žena u svim aspektima društva’’, rekla je Caroline Spivak, osnivačica Mreže hrvatskih žena i utemeljiteljica nagrade ’’Utjecajne hrvatske žene’’.

Između 75 nominiranih žena istaknule su se one iz Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Kanade, Meksika, Njemačke, Sjedinjenim Američkih Država i Švicarske.

Nagrada “Utjecajne hrvatske žene” prepoznaje angažirane, inovativne i utjecajne žene hrvatskoga podrijetla, a bit će dodijeljene dvadeset i dvjema ženama iz Hrvatske i hrvatskih zajednica diljem svijeta.

Nagrada “Buduće liderice”/”Future leaders” bit će dodijeljena trima poduzetnim mladim ženama ispod dvadeset godina koje su pokazale izuzetni talent već u ranoj dobi.

Prvi put počasnu nagradu “Friends of Croatia” Mreža uručuje dr. Esther Gitman zbog njenih zasluga u širenju istine o životu i radu blaženog kardinala Alojzija Viktor Stepinca.

Nagrade će biti dodijeljene nakon cjelodnevne konferencije “Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal! na svečanoj večeri u povodu Međunarodnog dana žena.

Prva priznanja “Utjecajne hrvatske žene” i “Buduće liderice” uručena su u ožujku 2016. godine ženama iz Hrvatske i hrvatskih zajednica iz Australije, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Mreža hrvatskih žena je platforma koja pomaže napredovanju i osnaživanju žena. Mreža hrvatskih žena i nagrada Utjecajne hrvatske žene prepoznaje i povezuje ugledne žene hrvatskoga podrijetla diljem svijeta kako bi njihova postignuća i uspjesi nadahnuli mlađe generacije i pomogli im u ostvarenju njihovog potencijala.

Podijeli ovaj članak
Skip to content