DNSŠ Veliki Borištof otvorila vrata

1 min čitanja

Dvojezična nova srednja škola Veliki Borištof je održala Dan otvorenih vrata. Pri tome su u okviru posebnoga programa roditeljima i osnovnoškolcima četvrtoga razreda, koji se moraju odlučiti za daljnje školovanje, predstavili ponudu škole

Dvojezična nova srednja škola Veliki Borištof je održala Dan otvorenih vrata. Pri tome su u okviru posebnoga programa roditeljima i osnovnoškolcima četvrtoga razreda, koji se moraju odlučiti za daljnje školovanje, predstavili ponudu škole.
Situacija nije laka. Učenici, pred kojima je prelazak u novu školu, moraju naći onu koja im u svemu najbolje odgovara. Budući broj djece u srednjem Gradišću pada, škole su međusobno u konkurenciji.
Velikoborištofska škola se ističe svojom dvojezičnošću i kao Nova sridnja škola. Elvira Heisinger, ravnateljica škole, naglašava da namjeravaju roditeljima i djeci osvijestiti važnost održanja hrvatskoga jezika.
Ravnateljica Heisinger se nada, da će se većina djece, koja su pohodila školu na Dan otvorenih vrat, i prijaviti za iduću školsku godinu. Misli da roditelji cijene kvalitetu škole i da će se škola moći održati i u budućnosti.
Dvojezičnu novu srednju školu u Velikom Borištofu pohađa 55 učenika.
(Hrvatska redakcija ORF-a)

Podijeli ovaj članak
Skip to content