Deset studentskih stipendija Marka Franovića

1 min čitanja

Deset stipendija u ukupnom iznosu od 100.000 kuna osigurano je vrijednom donacijom Marka Franovića, dok je pet od 50.000 kuna osigurano iz novčanih sredstava Sveučilišta 

Tijekom svog boravka u Sydneyju 2015. rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić susreo se s vlasnikom poslovne grupacije Boka, australskim Hrvatom Markom Franovićem, poznatim podupirateljem mnogih projekata važnih za hrvatsku zajednicu u Australiji.

Tom prigodom Franović je izjavio da bi rado potpomogao stipendiranje studenata. Hrvatsko katoličko sveučilište tako je 16. veljače raspisalo Natječaj za dodjelu petnaest stipendija za akademsku godinu 2016./2017. Deset stipendija u ukupnom iznosu od 100.000 kuna osigurano je vrijednom donacijom Marka Franovića, dok je pet stipendija u ukupnom iznosu od 50.000 kuna osigurano iz novčanih sredstava Sveučilišta planiranih Programom rada i Financijskim planom za 2017. godinu.

Rektor Tanjić i Uprava Sveučilišta zajedno s cijelom akademskom zajednicom zahvalili su Franoviću na velikom znaku potpore studentima Hrvatskog katoličkog sveučilišta i samom Sveučilištu.

Cijelom tekstu natječaja može se pristupiti putem službenih mrežnih stranica Sveučilišta (rubrika Studentski život /Stipendije).
(IKA)

Podijeli ovaj članak
Skip to content