Dani hrvatskoga jezika u Pečuhu

2 min čitanja

U organizaciji Hrvatske škole Miroslava Krleže i ove se godine u toj ustanovi održava manifestacija pod nazivom Dani hrvatskoga jezika. Održano je otvorenje s kulturnim programom i predstavljanjem „Tradicionalnih hrvatskih jela” učenika 7. razreda, školsko natjecanje u kazivanju stihova i proze i predstavljanje podravskih Hrvata. Na programu je i gostovanje HOŠIG-a i kazališna predstava

U organizaciji Hrvatske škole Miroslava Krleže, i ove se godine u toj ustanovi održava uobičajena školska manifestacija pod nazivom Dani hrvatskoga jezika, od 7. od 11. ožujka. Otvorenje Dana s uvodnim kulturnim programom i predstavljanjem „Tradicionalnih hrvatskih jela” učenika 7. razreda održano je 7. ožujka u školskoj svečanoj dvorani.
Osmi je ožujka bio u znaku školskog natjecanja u kazivanju stihova i proze; a 9. ožujka su se predstavljali podravski Hrvati. Gosti Dana bili su starinski Tamburaški sastav „Biseri Drave“ i ugledni predstavnici obrazovnog, kulturnog i znanstvenog života Hrvata, rodom iz Podravine. Dana 10. ožujka HOŠIG gostuje u «KRLEŽI» sa svojom Literarnom i plesnom scenom, a izvest će predstavu s naslovom Žene hrvatsko-mađarske povijesti.
Zadnjeg dana ovogodišnjih Dana hrvatskoga jezika još jednom može se pogledati Maturalni ples 11. r., svečanost završnice Dana uz dodjelu nagrada te Kazališna predstava „Veliki zavodnik“ Mire Gavrana koju izvode učenici Učeničkog doma. I na samome kraju svečani program 7. r. u povodu nacionalnog praznika.
(glasnik.hu)

Podijeli ovaj članak
Skip to content