Dani hrvatske kulture

2 min čitanja

21. studenoga u Gradskoj kući u Somboru

Udruga građana „Urbani Šokci“ organizira priredbu pod nazivom „Dani hrvatske kulture 2013.“, koja će biti održana u četvrtak, 21. studenoga 2013. godine, s početkom u 19 sati, u Gradskoj kući u Somboru (Trg sv. Trojstva).
U okviru književne večeri bit će riječi o Godini velikana o čemu će govoriti Katarina Čeliković iz Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, potom o Aleksi Kokiću (Željka Zelić), Josipu Pašiću (Marija Šeremešić), te o pečuškoj „Zornici“ (Milica Klaić-Tarađija, glavna urednica, vlč. Ladislav Ronta, stručni savjetnik i dr. Mirjana Grišnik, članica kuratorija „Zornice“).
Također, bit će objavljeni rezultati literarnog natječaja.
Kao prateći program u dekoraciji prostora, bit će postavljene dvije izložbe – „Lica“ – kubizam, vlč. Gorana Vilova i „Duborez u drvetu“, Nenada i Ivana Periškića, s kratkim osvrtom na tehniku i autore.
U kulturno-umjetničkom dijelu programa stihove će govoriti Marko Firanj, Aneta Firanj, Lea Jevtić, Dejana Jakšić, Marica Mikrut i Tonka Šimić. Nastupit će pjevačke i plesne skupine „Kraljice Bodroga“ iz Monoštora, UG „Tragovi Šokaca“ iz Bača, HKUD „Vladimir Nazor“ iz Sombora i Dance crew, također iz Sombora.
Projekt se realizira uz potporu Veleposlanstva R. Hrvatske u Beogradu, Ministarstva kulture i informiranja R Srbije, Hrvatskog nacionalnog vijeća, Grada Sombora i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata (ZKVH)

Podijeli ovaj članak
Skip to content