Dani hrvatske knjige i riječi – Dani Balinta Vujkova u Subotici

2 min čitanja

Petodnevni program organizira Hrvatska čitaonica, a suorganizatori su Gradska knjižnica Subotica, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i Hrvatsko nacionalno vijeće. Partner u pripremi znanstveno-stručnoga skupa je Znanstveni zavod Hrvata u Mađarskoj

 

Osamnaesti Dani hrvatske knjige i riječi – Dani Balinta Vujkova od 23. do 27. listopada nude široku lepezu programa koji ima za cilj približiti knjigu i materinski jezik svim dobnim skupinama. Treba istaknuti znanstveno-stručni skup koji se bavi velikanima riječi, napose onima koji su neumorno skupljali narodnu književnu baštinu, okrugli stol na temu Književnosti u prijevodu – kao mostovi suradnje u kojem sudjeluju vojvođanski zavodi za kulturu manjinskih zajednica, ali i Stručni skup odgojitelja, učitelja razredne nastave, učitelja i nastavnika predmetne nastave na hrvatskom jeziku u Vojvodini pod nazivom Škola kao učeća zajednica u kojem sudjeluje i Agencija za odgoj iz obrazovanje Republike Hrvatske. Organizatorima je iznimna čast uključivanje u program Učiteljskog fakulteta iz Zagreba, koji ove godine slavi stotu obljetnicu postojanja, kako profesora i dekana Siniše Opića tako i Akademskog zbora, a oni će sudjelovati u znanstveno-stručnom skupu, u multimedijalnoj večeri i Stručnom skupu za osnaživanje nastavničkog kadra.

I ove godine Organizacijski odbor predstavlja dvije nove knjige, Bajke 3 u ediciji Izabrana djela Balinta Vujkova i zbornik radova s prošlogodišnjeg međunarodnog savjetovanja knjižničara. Nastavlja se praćenje knjiške produkcije, pripremaju se izložbe. Ovako kompleksan program, koji se odvija tijekom pet dana organizira Hrvatska čitaonica, a suorganizatori su Gradska knjižnica Subotica, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i Hrvatsko nacionalno vijeće. Partner u pripremi znanstveno-stručnoga skupa je Znanstveni zavod Hrvata u Mađarskoj.(ZKVH)

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content