Dani biskupa Ivana Antunovića u Subotici

2 min čitanja

U organizaciji Katoličkog društva za kulturu, povijest i duhovnost „Ivan Antunović“bit će u prostorijama Hrvatskog kulturnog centra „Bunjevačko kolo“održan XXII. „Razgovor“

U organizaciji Katoličkog društva za kulturu, povijest i duhovnost „Ivan Antunović“, u Subotici će u petak, 10. siječnja 2014. godine biti održan XXII. „Razgovor“, u prostorijama Hrvatskog kulturnog centra „Bunjevačko kolo“ (Preradovićeva 4). Početak je u 19,00 sati.
Tema ovogodišnjeg „Razgovora“, koji se održava u okviru Dana biskupa Ivana Antunovića 2014., bit će „Uvođenje zdravstvenog odgoja u škole – odgoj ili preodgoj naše djece?“, o čemu će predavanje održati prof. Ladislav Iličić iz Varaždina, jedan od osnivača i dopredsjednik Udruge „Glas roditelja za djecu“ – GROZD. Prof. Iličić od 2006. godine koordinira izradu, a kasnije i zastupa u javnosti program zdravstvenog odgoja Udruge GROZD, koja danas u Hrvatskoj ima više od 40 tisuća članova.
Organizatori posebno pozivaju mlade, roditelje, učitelje, nastavnike i odgojitelje, jer je ovogodišnji „Razgovor“ posvećen problematici zdravstvenog (spolnog) odgoja u školama i odgojnim ustanovama, koji se polako počinje uvoditi i u našoj zemlji.

Program „Razgovora“
1. Aleksa Kokić – Bunjevci biskupu Antunoviću (recitacija)
2. Uvodna riječ (dr. med. Marija Mandić)
3. Predavanje prof. Ladislav Iličić – „Uvođenje zdravstvenog odgoja u škole – odgoj ili preodgoj naše djece?“
4. Razgovor o temi predavanja i aktualnoj situaciji u hrvatskoj zajednici
(ZKVH)

Podijeli ovaj članak
Skip to content