Dan otvorenih vrata u HKZ Mainz

1 min čitanja

Uz stalni izložbeni postav Kuće, posjetiteljima je radove predstavio poznati hrvatski karikaturist Srećko Puntarić Felix

Dan otvorenih vrata u Hrvatskoj kulturnoj zajednici https://www.hkz-https://www.hkz-mz.de/mz.de/ održan je 6. rujna, u prostorijama Kuće Mainz-Zagreb (Augustusstr. 29). Uz stalni izložbeni postav Kuće o aktivnostima Zajednice, posjetiteljima je radove predstavio poznati hrvatski karikaturist Srećko Puntarić Felix. Puntarić je u ožujku prošle godine gostovao u Generalnom konzulatu RH u Frankfurtu, gdje je otvorio vrlo zapaženu izložbu svojih karikatura. U Večernjem listu, najčitanijem hrvatskom dnevniku Puntarić svoje radove objavljuje od 1995. , a surađuje i s europskim humorističnim časopisima Nebelspalter iz Švicarske i Eulenspiegel iz Njemačke. Sudjelovao je na gotovo svim kolektivnim svjetskim izložbama i festivalima karikatura, gdje je osvojio tridesetak nagrada i priznanja. Prošle godine 40 godina umjetničkog rada proslavio je izložbom “Felix u gostima”, koja je bila postavljena u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Članovi Hrvatske kulturne zajednice na čelu s predsjednicom Katicom Vraneša i ove su godine sudjelovalii na Međunarodnom danu tuđinaca, 8. rujna. Na njihovu štandu na Domplatzu posjetitelji su mogli uživati u domaćim jelima, pićima i ugodnom društvu. (https://fenix-magazin.de/)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content