Dan Hrvata u Mađarskoj 2023.

1 min čitanja
Ovogodišnji Dan Hrvata u organizaciji Hrvatske državne samouprave i Saveza Hrvata u Mađarskoj održan je kod pomurskih Hrvata u Velikoj Kaniži.
Svečano obilježavanje započelo je svetom misom u crkvi Srca Isusova koju je služio vlč. Josip Drvoderić, a nastavilo se otvorenjem izložbe “Tu pre naši stari Muri” i bogatim kulturnim programom “Naš KAJ ne damo za nikaj” te dodjelom odličja najzaslužnijim pojedincima, institucijama i udrugama na polju znanosti, obrazovanja, kulture i medija.
Uz petstotinjak okupljenih Hrvata iz svih krajeva Mađarske, Danu Hrvata nazočili su svi predstavnici Hrvata u Mađarskoj te visoki uzvanici iz RH, zamjenik dt Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske Dario Magdić i Dubravka Severinski, ravnatelj HRVATSKA MATICA ISELJENIKA Mijo Marić i Lana Šaš, parlamentarni zastupnik Péter Cseresnyés, gradonačelnik Velike Kaniže László Balogh, veleposlanik dr.sc. Mladen Andrlić sa suradnicima, generalni konzul Drago Horvat sa suradnicima i počasni konzul Attila Kos.
Među nagrađenim laureatima Povelju Republike Hrvatske za izniman doprinos u promicanju hrvatske baštine, kulture i obrazovanja, te očuvanja hrvatskog jezika i identiteta, HOŠIG-u u ime predsjednika RH Zorana Milanovića uručio je ravnateljici HOŠIG-a Ani Gojtan veleposlanik dr.sc. Mladen Andrlić.
Preuzeto: GK RH Pečuh
Podijeli ovaj članak
Skip to content