Dan HKM Hamburg

1 min čitanja

U katedrali Svete Marije svečano euharistijsko slavlje predvodit će gospićko-senjski biskup Mile Bogović, u koncelebraciji s dominikanskim provincijalom o. Antom Gavrićem

Na središnjoj proslavi Dana Hrvatske katoličke misije Hamburg, svečano euharistijsko slavlje u nedjelju, 29. studenoga u 15 sati u katedrali Svete Marije predvodit će gospićko-senjski biskup Mile Bogović, u koncelebraciji s dominikanskim provincijalom o. Antom Gavrićem.
Središnjoj proslavi prethodi trodnevna duhovna priprava (trodnevlje) koju je u crkvi Sv. Olafa predvodi dominikanac o. Stipe Jurič, profesor Svetog pisma i dekan Teološkoga fakulteta Papinskoga sveučilišta sv. Tome Akvinskoga (Angelicum) u Rimu. Misa je u 18.30. Prije mise je molitva krunice, a poslije mise prigodni program za svaku večer. Bit će predstavljena i nova, nedavno objavljena knjiga Stipe Juriča “Blagoslivljanje i zahvaljivanje najuzvišenija molitva”.
Godine 2009. HKM Hamburg proslavila je 40 godina pastoralnoga djelovanja na području sjeverne Njemačke i tada ju je hamburški nadbiskup, na prijedlog Hrvatske dominikanske provincije, stavio pod zaštitu prvog blaženika Crkve u Hrvata, bl. Augustina Kažotića. Otada Hrvati u Hamburgu svake godine, na prvu nedjelju došašća, svečano slave Dane Misije – Kažotićevo.
(IKA)

Podijeli ovaj članak
Skip to content