Dan HKM Bern

2 min čitanja

Na zajedničkoj misi okupili su se hrvatski vjernici iz Langenthala, Biela, Thuna, Interlakena, Meiringena i Berna 

Svake godine druge nedjelje u rujnu, od 2005., otkada HKM Bern vodi fra Gojko Zovko, slavi se Dan misije katedrali, crkvi Presvetoga Trojstva Dreifaltigkeitskirche) u Bernu. Toga dana okupe se vjernici Hrvati iz svih dijelova HKM Bern: Langenthala, Biela, Thuna, Interlakena, Meiringena i Berna na zajedničku misu u 12.30.sati. Ove godine Dan misije održao se 10. rujna. Svetu misu, na kojoj je sudjelovalo tisuću vjernika, predvodio je župnik bernske župe o. dr. Klaus Nicolas Betticher.

Na početku je vjernike pozdravio na hrvatskom jeziku i pohvalio da dolaze u velikom broju na nedjeljne svete mise i drže do tradicionalnih nacionalnih i vjerskih običaja. Kasnije je propovijedao na njemačkom jeziku. Koncelabrirali su voditelj misije fra Gojko Zovko i bivši misionar fra Ivan Matijašević.

Svetoj misi prisustvovala je i sestra Edita Lukić, redovnica milosrdnica sv. Vinka Paulskoga iz Zagreba, koja je već tridesetak godina živi i djeluje u Argentini, u Buenos Airesu. Za vrijeme misnoga slavlja pjevao je misijski zbor s voditeljicom Nikolinom Pinko Behrends.

Predsjednik misijskoga vijeća u Bernu Ante Ćorluka predao je župniku Nicoli košaru s darovima iz Hrvatske i pozvao sve prisutne iza svete mise na ručak koji su pripremili misijska vijeća iz Berna i Thuna. Žene iz Interlakena, Langenthala, Thuna i Berna imale su svoje stolove s kolačima i drugim domaćim specijalitetima.

Fotogalerija https://moja-domovina.net/2017/09/13/dan-misije-2017-bernu/

Podijeli ovaj članak
Skip to content