Dan državnosti RH u Ljubljani

1 min čitanja

Uzvanicima se obratio veleposlanik mr. sc. Boris Grigić. Na prijemu je nastupila klapa Iskon iz Splita, koja je u dvosatnom programu izvodila najljepše dalmatinske klapske i tradicionalne pjesme. Posluženi su bili hrvatski specijaliteti te proizvodi hrvatskih tvrtki u Sloveniji i izloženi promotivni materijali Hrvatske turističke zajednice

U vrtu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ljubljani 19. lipnja je održan prijem povodom Dana državnosti Republike Hrvatske. Na prijemu se okupilo oko 150 uzvanika, predstavnika državnih i lokalnih vlasti, diplomatskog zbora, poslovnog svijeta, uključujući hrvatske tvrtke koje posluju u Republici Sloveniji, kulturnih zajednica te brojnih predstavnika udruga Hrvata u Sloveniji.

Nakon izvođenja hrvatske, slovenske i europske himne, uzvanicima se obratio veleposlanik mr. sc. Boris Grigić. Na prijemu je nastupila klapa Iskon iz Splita, koja je u dvosatnom programu izvodila najljepše dalmatinske klapske i tradicionalne pjesme. Posluženi su bili hrvatski specijaliteti te proizvodi hrvatskih tvrtki u Sloveniji i izloženi promotivni materijali Hrvatske turističke zajednice.

Prijem je održan uz potporu hrvatskih i slovenskih tvrtki Spark Promotions, Jamnica, Zvijezda, Kutjevo, Podravka – Žito, Mercator, Orbico, Mlinar, HEP Energija, Vindija, Atlantic Grupa i Droga Kolinska, Violeta, Ledo, Kraš, Dalmacijavino, Story of Croatia, Puklavec Family Wines, NEK, HTZ te Josip Marinić i Mladen Sopčić.

(si.mvep.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content