Croatia Adria Sudbury i Croatia Cleveland Soccer Club pobjednici turnira

2 min čitanja

Hrvatski nogometni turnir za SAD i Kanadu ove se godine održao na dvije lokacije, u Clevelandu, OH, i Kitcheneru: Domaćini su mu bili Zrinski Cleveland i Croatia Cleveland i Croatia Kitchener

 

Hrvatski nogometni turnir za SAD i Kanadu ove se godine održao na dvije lokacije zbog Covid restrikcija na granicama SAD-a i Kanade. Turnir u Sjedinjenim Državama održao se u Clevelandu, OH, a domaćini su bili, dok se kanadski turnir održao u Kitcheneru, a domaćin mu je bio Croatia Kitchener.

Oba turnira održala su se istovremeno, od 2. do 5. rujna. Kanadski turnir je uključivao i turnir za mlađe uzraste uz standardni turnir za seniore. pobjednici su 58. turnira Hrvata u Kanadi i SAD-u.

Hrvatski nacionalni nogometni turnir SAD -a i Kanade je natjecanje hrvatskih nogometnih klubova iz obje države. Održava se jedanput godišnje, najčešće za Dan rada (Labour Day) koji se u SAD-u i Kanadi obilježava početkom rujna. Pokrovitelj ovog događaja je Hrvatsko-kanadski sportski centar “Zagreb” iz Londona u Ontariju. Nema nagradnog fonda za pobjedu na turniru, a najtrofejniji klub je Croatia Toronto. Čestitamo pobjednicima i želimo još puno uspjeha u budućem radu. Velike pohvale trebaju biti iskazane i Hrvatskom nacionalnom nogometnom savezu Kanade i SAD-a koji doprinose organiziranjem ovakvih događaja na očuvanju nacionalnog identiteta među mladim Hrvatima u sjevernoj Americi.

 

Tekst ; https://www.croexpress.eu/

FOTO: https://www.facebook.com/HNNSavez/photos/a.432414033487594/1154475667948090/

 

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content