Članovi Hrvatskog kulturnog društva Mainz u posjetu gradskoj upravi Zagreba

2 min čitanja

Prijateljstvo dvaju gradova datira iz 1967. godine.

Gradonačelnik Milan Bandić primio je krajem prosinca u Gradskoj upravi članove Hrvatskog kulturnog društva Mainz, koje je predvodila predsjednica Hrvatske kulturne zajednice iz Mainza Katica Vraneša.

Gosti su stigli u Hrvatsku zbog nastupa na božićnom koncertu u Velikoj Gorici, a u prijateljskom razgovoru pohvalili su blagdanski izgled i ugođaj grada, posebno glavnog Trga, Zrinjevca i Tomićeve ulice.

Zaželjevši im ugodan boravak, gradonačelnik je podsjetio kako prijateljstvo dvaju gradova datira iz 1967. godine, te da će Grad Zagreb, kao i dosad, dati podršku projektima Hrvatske kulturne zajednice. Jedan od njih je i izložba našeg poznatog slikara Vatroslava Kuliša koja je u planu sljedeće godine u Kući Mainz, kulturnom stjecištu Hrvata u Mainzu.

Uz prigodne blagdanske poklone, gosti su gradonačelniku otpjevali i jednu od božićnih pjesama koje izvode na koncertu, a gradonačelnik im je poklonio monografiju Zagreb- kratka urbana povijest i zlatno desetljeće.
(PolitikaPlus)


Članovi zbora i tamburice Hrvatske kulturne zajednice Mainz povodom izdavanja svojeg CD-a sa božićnim pjesmama pozvani su na božićni koncert u Veliku Goricu.

Na božićnom koncertu u Velikoj Gorici uz 25 folklornih društava i zborova s velikogoričkog područja nastupila su i dva gostujuća zbora: članovi HKZ Mainz i ženski zbor hrvatskog kulturnog društva Dunav iz Vukovara.
Uz žive jaslice, brojni zborovi, folklorna društva, tamburaški orkestar i solisti bili su dijelom zajedničkog slavlja Božića i svojim nastupom oduševili brojnu publiku (oko 1000 ljudi).

Tim smo povodom prisustvovali i na 25. humanitarnom božićnom koncertu u “Ciboni” u Zagrebu i pridružili se velikom zboru s više od 1500 članova koji su u narodnim nošnjama na kraju koncerta otpjevali „Narodi nam se“…
Sam koncert ima cilj očuvanje kulturnih i vjerskih vrednota kao i prikupljanja sredstava za obnovu zagrebačke katedrale. Koncertu je prisustvovalo oko 5000 ljudi.

U ime Hrvatske kulturne zajednice Mainz, Katica Vraneša – predsjednica HKZ Mainz

Podijeli ovaj članak
Skip to content