Christine Grafl izlaže u KC Gornje Šice

1 min čitanja

Izložbom U prostoru i vremenu prezentira slike u akrilu i grafička djela. Vulkaprodrštofka Grafl se već 40 godina intenzivno bavi likovnom umjetnošću

U Kulturnom centru Gornje Šice je 18. rujna otvorena izložba umjetnice Christine Grafl u prostoru i vremenu kojom prezentira slike u akrilu i grafička djela. Vulkaprodrštofka Grafl, koja ove godine slavi svoj 70. rođendan, već se 40 godina intenzivno bavi likovnom umjetnošću. Grafl je studirala dizajniranje tekstila kod profesorice Emy Hudecek, ali joj je umjetnost uvijek bila jako važna.

Počela je izlagati prije četiri desetljeća, a tijekom godina je mijenjala tehnike, od ulja na platnu na miješanu tehniku, akril, grafiku i pisanje. Većinom prvo nastane slika a onda slijedi tekst ili joj pak neki tekst služi kao inspiracija za sliku.

Črveno i žuto su dominantne boje njenih slika. Godine 2015. je u ediciji lex liszt12 izašao dvojezični svezak pjesama Christine Grafl s naslovom Spurenlese/Slijedi. Izložba Christine Grafl u Kulturnom centru Gornje Šice je otvorena do 31. listopada.

(Hrvatska redakcija ORF-a)

Podijeli ovaj članak
Skip to content