Čestitka ravnatelja Hrvatske matice iseljenika

2 min čitanja

Blagdanskim čestitkama biskupu dubrovačkome Mati Uziniću i stonskom župniku don Miljenku Babaiću slavlju se pridružuje i Hrvatska matica iseljenika i njen ravnatelj mr. sc. Marin Knezović

Festa je dan koji podsjeća Dubrovčane u domovini i svijetu da ih sv. Vlaho čuva na dlanu i vječno bdije nad njihovom slobodom.
Blagdanskim čestitkama biskupu dubrovačkome Mati Uziniću i stonskom župniku don Miljenku Babaiću slavlju se pridružuje i Hrvatska matica iseljenika i njen ravnatelj mr. sc. Marin Knezović.
– Iseljenici s područja Dubrovačkog primorja i grada Dubrovnika slave blagdan svetog Vlaha u katoličkim misijama diljem svijeta, okupljaju se i vesele u brojnim zavičajnim klubovima. Naraštaji Dubrovčana od Australije i Novog Zelanda do Sjeverne i Južne Amerike, od Lime do New Yorka i Los Angelesa, na blagdan svetoga Vlaha pozdravljaju tradiciju, vjeru i kulturu svoje matične zemlje.
Fešta svetoga Vlaha, ta izuzetna pojava nematerijalne kulturne baštine u srcima hrvatskih iseljenika putovala je udaljenim meridijanima i paralelama u kontinuiranom povijesnom trajanju, usuđujemo se reći, od prvog desetljeća drugog tisućljeća do sadašnjeg vremena – zadržavši sjećanje i toplinu na čarobnu mediteransku kolijevku u čijoj bi blizini rado spustili svoje sidro ili barem našli počivalište nakon nemirnih migrantskih putanja, napisao je u čestitkama, među inim, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika mr. sc. Marin Knezović.

Čestitka biskupu Mati Uziniću

Čestitka don Miljenku Babaiću

Podijeli ovaj članak
Skip to content