Čeka nas rekordan broj njemačkih turista

2 min čitanja

Na jednom od najvažnijih turističkih sajmova za široku publiku u Njemačkoj, CMT-u u Stuttgartu, jučer se, među dvije tisuće izlagača iz oko sto zemalja svijeta predstavila vrlo uspješno i Hrvatska sa svojom turističkom ponudom.

Nastupom na sajmu u Stuttgartu Hrvatska turistička zajednica je krenula u sezonu intenzivne sajamske promocije hrvatskog turizma u ovoj godini u kojoj će HTZ predstaviti hrvatsku turističku ponudu na ukupno 34 sajma, od čega samo u siječnju na njih 11.

Za sajam CMT u Stuttgartu iz Glavnog ureda HTZ-a i predstavništva HTZ-a u Frankfurtu ističu da je iznimno važan za hrvatski turizam, kao uostalom i cijelo njemačko tržište s kojeg je prošle godine zabilježen nastavak pozitivnih trendova.

„Jako smo zadovoljni interesom publike u Stuttgartu. Sezona odnosno predsezona su počeli odlično i vjerujem da će takav pozitivan trend biti vidljiv i na narednim sajmovima“, rekao nam je Mato Radić, direktor HTZ-a Frankfurtu. Sljedeći važni sajmovi su svakako u Düsseldorfu (Bootmesse), Berlinu i Münchenu, gdje je Hrvatska ove godine čak i zemlja partner.

Po podacima HTZ-a iz Njemačke je u Hrvatsku prošle godine stiglo blizu 2 milijuna turista ili 4,2 posto više nego u 2012., a sličan porast od gotovo 4 posto zabilježen je i s gotovo 15,5 milijuna noćenja Nijemaca.

Time su turisti iz Njemačke ostvarili više od petine ukupnih dolazaka i noćenja u hrvatskom turizmu te iznova potvrdili svoju tradicionalno vodeću poziciju među stranim turistima.

Na štandu HTZ-a na sajmu CMT uz opću turističku ponudu predstavile su se i ponude četiri hrvatske regije, Istre, Kvarnera, Dalmacije te zajednički Zagreb, Slavonija, središnja Hrvatska te Lika-Karlovac, kao i brojne turističke tvrtke.
(cd/hina)

Podijeli ovaj članak
Skip to content