Carmen Vrljičak promovira knjigu u Supetru

2 min čitanja

Autorica knjige „Hrvati u Argentini“ hrvatska je književnica koja živi u Argentini, gdje ima nakladničku kuću Krivodolpress, koja je objavila njezinih 12 knjiga na španjolskom i hrvatskom jeziku

Narodna knjižnica Supetar organizira u četvrtak, 20. veljače u 18,00 sati u Galeriji Ivana Rendića u Supetru predstavljanje knjige „Hrvati u Argentini“ autorice Carmen (Verlichak) Vrljičak, hrvatske književnice koja živi u Argentini, gdje ima nakladničku kuću Krivodolpress, koja je objavila njezinih 12 knjiga na španjolskom i hrvatskom jeziku.
Autorica je rođena u Madridu poslije Drugog svjetskog rata i s obitelji, u kojoj su roditelji Kazmiri i Mira imali osmero djece, odseljavaju u Argentinu, a prvi je put Hrvatsku posjetila 1991. godine.
Knjigu je posvetila “onima koji počivaju daleko od domovine i onima koji su se vratili u Hrvatsku”, a uz pomoć povijesnih izvora i svjedočanstava prikazuje kako i zašto su se Hrvati doseljavali u Argentinu, kako su tamo živjeli, kojim su se poslovima bavili, a govori i o poslijeratnim tragedijama, Bleiburgu, te sudbinama ljudi nakon Drugog svjetskoga rata.
Knjizi je priloženo 90 fotografija iz obiteljskih albuma iseljenika koji su u više navrata doseljavali u proteklih stoljeće i pol a najčešće su odseljavali s dalmatinskih otoka.
Autorica je nedavno objavila i novu knjigu “Kardinal Stepinac” koja prvi put na španjolskom jeziku govori o tom hrvatskom blaženiku koji će uskoro biti proglašen svetim.
Radio

Podijeli ovaj članak
Skip to content