Bunjevačko kolo slavi 45. obljetnicu postojanja

2 min čitanja

26. studenoga, 5.prosinca u Subotici

U povodu 45. rođendana “Bunjevačko kolo” u Velikoj dvorani Kola planira se tamburaški koncert, te folklorni koncert u sportskoj dvorani Tehničke škole ‘Ivan Sarić’. Također, u planu je i jedan retro party

U povodu 45. rođendana, “Bunjevačko kolo” najprije će okupiti tamburaše, koji su od osnutka pa sve do danas sudjelovali u radu centra, najavljuje član Izvršnog odbora HKC–a zadužen za glazbu, Ivan Piuković:
“Planiramo da se 26. studenoga, u Velikoj dvorani ‘Bunjevačkog kola’ održi tamburaški koncert, na kojemu će se okupiti svi tamburaši koji su prošli kroz centar u proteklih 45 godina. DO sada su se mnogi tamburaši odazvali doći, a za njihovu organizaciju i nastup pobrinut će se Stipan Jaramazović. Vjerujem da će to biti jedan lijep događaj i bit će nam drago da ga svojim dolaskom podrže svi koji vole tamburašku glazbu.”
Obljetnicu “Bunjevačkog kola” obilježit će i koncert Folklornog odjela, a sadašnjim članovima pridružit će se i veterani ovog odjela:
“Folklorni koncert bit će održan 5. prosinca, u sportskoj dvorani Tehničke škole ‘Ivan Sarić’, gdje će, uz sadašnje folkloraše, nastupiti i naši veterani, a također očekujemo i gostovanje dvaju kulturno–umjetničkih društava iz Republike Hrvatske. Na koncertu će nastupiti i dvojica mladih gajdaša, budući da želimo oživjeti ovaj stari instrument, a cilj nam je u budućnosti oformiti i jedan manji gajdaški orkestar, što vjerujem da ćemo, uz odgovarajuću potporu, i uspjeti.”
U razdoblju između spomenuta dva koncerata, u “Bunjevačkom kolu” planira se održati i jedan retro party, s glazbom 80–ih minula stoljeća, kao podsjetnik na disko klub, koji se onomad nalazio u sadašnjem restoranu “Dukat”, kaže Ivan Piuković:
Svoj doprinos obilježavanju 45. obljetnice od osnutka Hrvatskog kulturnog centra “Bunjevačko kolo” dat će i dječji Dramski odjel, koji od prošle godine djeluje u sklopu centra. (www.facebook.com)

Podijeli ovaj članak
Skip to content