Božićno slavlje u Berlinu

2 min čitanja

Hit večeri bili su mali folkloraši Hrvatske zajednice koje vode simpatične sestre Sučić, Nikolina i Natalija, naše Nina i Nana. Dječica su izvela slavonske plesove. Nakon najmlađih, na scenu je stupio Zbor HKM Berlin koji misna slavlja prati u crkvi na Mehringdammu

Ovogodišnje slavlje Božića priređeno za članove i prijatelje Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice bilo je izvrsno. Večer je protekla u dobru raspoloženju, druženju, plesu i pjesmi. Program bijaše posvećen povijesnom značenju Božića, božićnim stihovima Nikole Šopa te prigodnim božićnim pričama.
Okupljene, članove i prijatelje Hrvatske zajednice, pozdravio je dopredsjednik Ivan Vidović te svima zaželio sretne božićne blagdane. Hit večeri bili su mali folkloraši Hrvatske zajednice koje vode simpatične sestre Sučić, Nikolina i Natalija, naše Nina i Nana. Dječica su izvela slavonske plesove. Nakon najmlađih, na scenu je stupio Zbor HKM Berlin koji misna slavlja prati u crkvi na Mehringdammu.
Zbor je tradicionalni gost božićne zabave u Hrvatskoj zajednici. Predvođen dirigenticom Matijom Ćosić, zapjevao je pjesme: „Majko divo“, „Sad pjevajmo“ i „La pastorella“ te na kraju programa i zajedno s djecom i cjelokupnom publikom i svima poznatu pjesmu „Radujete se narodi“.
Za večeru su se pobrinule brižne domaćice ovog udruženja. Oko glazbe je skrbio DJ Nikola Kobel. Potom se u rukama Damira Kozarića našla harmonika pa je zbor složno zapjevao. Nije prošlu dugo, Đurđa Brozičević, inače vokalna solistica u tamburaškom sastavu Wellebit, preuzela je mikrofon pa su se začuli dobro poznati napjevi starih gradskih pjesama.

Galerija slika 

Podijeli ovaj članak
Skip to content