Božićni običaji u Argentini

2 min čitanja

U programu sudjeluju: Silvio Jergović, voditelj vukovarske podružnice HMI-ja i Barbara Klarić, hrvatske aktivistice i predavačice hrvatskoga jezika iz Patagonije

 

HMI – podružnica Vukovar i Ogranak MH u Vinkovcima pozivaju na predstavljanje BOŽIĆNI OBIČAJI U ARGENTINI. Predstavljanje će biti putem ZOOM aplikacije. Možete se priključiti putem linka: Join Zoom Meeting https://us06web.zoom.us/j/85834618571?pwd=ZXJhM3N5SGhXSGljcXJWbFdIOXlJZz09. Program će se održati u dvorani  OMH-a u Vinkovcima (J. Dalmatinca 22 9 u srijedu, 22. prosinca u 19,00 sati.

 

U programu sudjeluju: Silvio Jergović, voditelj vukovarske podružnice HMI-ja i Barbara Klarić, hrvatske aktivistice i predavačice hrvatskoga jezika iz Patagonije.

 

Klarić je završila je gimnaziju M. A. Reljkovića u Vinkovcima i 2014. odselila u Argentinu. U kolovozu 2015. godine počela je predavati hrvatski jezik kao strani jezik potomcima hrvatskih iseljenika, ali i drugim argentinskim studentima, koji su izrazili interes za učenje hrvatskog jezika. Diplomirala je engleski jezik i književnost na Fakultetu I.S.F.D 807. Radi na Institutu za strane jezike “Windlands Culturas y Lenguas” u Comodoru Rivadaviji. U tom istom Institutu, osim hrvatskoga, predaje i engleski jezik. Na njezinu inicijativu taj institut svake godine obilježava Vinkovačke jeseni. Živi u najvećem gradu Patagonije Comodoru Rivadaviji, koji je ujedno i najveće središte Hrvata u ovom dijelu Patagonije. Animirala je okupljanje Hrvata i svih koji vole Hrvatsku oko udruge Hrvatska kuća u kojoj aktivno sve zainteresirane podučava

hrvatski jezik, hrvatsku tradicijsku baštinu i kulturu. Aktivno sudjeluje u predstavljanju hrvatske kulture u Argentini. Udala se za potomka Hrvata iz Argentine Pabla Martina Yapura Hendic.

PROGRAM SE ODRŽAVA UZ PRIDRŽAVANJE SVIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA PROPISANIH OD STRANE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE RH

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content