Božićni koncert u Luksemburgu

2 min čitanja

Sjajni luksenburški božićni koncert Anđele Zelić, uz gostovanje Nikole Sunjka i Veljka Beadera iz šibenske klape „Brodarica“, baritona Ive Mihajlovića, splitskog majstora klasične gitare Josipa Dragnića i pijanista Josipa Mihaljevića iz Frankfurta, Hrvatima su se  u blagdanskom raspoloženje pridružili francuski i njemački gosti

Sjajnim božićnim koncertom Anđele Zelić, uz gostovanje Nikole Sunjke i Veljka Beadera iz šibenske klape „Brodarica“, baritona Ive Mihajlovića, splitskog majstora klasične gitare Josipa Dragnića i pijanista Josipa Mihaljevića iz Frankfurta, Hrvati u Luksemburgu uronili su u blagdansko raspoloženje, a pridružili su im se u tome i luksemburški, francuski i njemački gosti.

U organizaciji Hrvatskog društva Luksemburgu https://www.facebook.com/hrvatskodrustvoluksemburg/ i općine Bertrange, već tradicionalni koncert održan je ovaj put u koncertnoj dvorani ArcA. Anđela Zelić,  pjevačica iz njemačkog Darmstadta s trenutnim boravkom u Luksemburgu, u prvom dijelu je izvela i nekoliko svojih novih solističkih skladbi, da bi se drugi dio programa usredotočio na duhovno-božićni repertoar. Anđela  je svojim gostima uručila prigodne poklone, baš kao što su to na kraju priredbe učinili Anđelko Markulin i Ljerka Radoš Gverijeri, predsjednik i članica predsjedništva Hrvatskog društva Luksemburg.

Izvođači su svoj honorar donirali u svrhe projekta „Čitajmo hrvatski“ Hrvatskog društva Luksemburg kojim se želi potaknuti djecu i mlade na učenje i očuvanje hrvatskog jezika.

Spomenimo da su ovogodišnjem odlično posjećenom hrvatskom božićnom koncertu u Luksemburgu nazočili Joelle Flammang u ime općine Bertrange, Ruža Studer, dopredsjednica Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Goran Strniša, član Savjeta zadužen za područje Beneluxa, kao i novoimenovani voditelj Hrvatske katoličke misije u Luksemburgu vlč. David Ryan.

Tekst: Goran Filipović; Foto: Goran Ristovski/Anđelko Markulin

Podijeli ovaj članak
Skip to content